Cari Blog Ini

Memuat...

Minggu, 20 November 2011

cerita rakyat kaliaman jepara

                                                                   DESA KALIAMAN

ing jaman biyen desa kaliaman jenenge tembelang, angger ana wong nyebrang kali krembul-krembul ilang lan sak teruse, banjur masyarakat ngganti jeneng dadi kali bedah ben ora ono wong seng nyebrang kali ilang, banjur wes digenti ora ana wong seng ilang nanging jeneng kali bedah malah ndadeake kaline bedhah terus, angger ditambak ngaleh bedah seng sandinge, angger ditambak ngaleh neng sisi'e terus, banjur petinggi lan masyarakat ngganti jeneng neh dadi desa kaliaman, lan sampek taun iki kaline aman gak ana bencana liyane. desa kaliaman ana desa mberah kayata: kedung sari, dung pakel, kentengan, njatianom, njedeng, mbacak, lan liyane.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar